mandag 1. februar 2010

Proteiner i matvarer

Hensikt
  • Påvise proteiner i forskjellige matvarer
Utstyr
  • Reagensrør
  • Olje, vann, skinke, egg, melk og buitre
  • Reagensrørholder
  • Dråpeteller
Fremgangsmåte
  • Først tok vi litt olje i et reagensrør og blandet det med buitre.
  • Dette gjorde vi også med vann, skinke, eggeplomme, eggehvite og melk.
  • Deretter ristet vi dem for å se hvilken farge de ble.
Resultat
  • Olje: Denne ble ikke lilla, og derfor inneholder den ikke proteiner
  • Vann: Denne ble også blå, og da inneholder den ikke proteiner
  • Skinke: Denne ble lilla som da betyr at den inneholder proteiner
  • Eggeplomme: Denne ble også lilla som betyr at den inneholder proteiner
  • Eggehvite: Denne ble den som var mest lilla, og derfor inneholder den mest proteiner
  • Melk: Denne ble lyselilla som betyr at den inneholder litt mindre proteiner enn eggehviten
Konklusjon
  • Det er ikke proteiner i olje og vann, men det er proteiner i skinke, eggplommen, eggehviten og i melk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar