skip to main |
skip to sidebar
Proteiner i matvarer
Hensikt- Påvise proteiner i forskjellige matvarer
Utstyr- Reagensrør
- Olje, vann, skinke, egg, melk og buitre
- Reagensrørholder
- Dråpeteller
Fremgangsmåte- Først tok vi litt olje i et reagensrør og blandet det med buitre.
- Dette gjorde vi også med vann, skinke, eggeplomme, eggehvite og melk.
- Deretter ristet vi dem for å se hvilken farge de ble.
Resultat- Olje: Denne ble ikke lilla, og derfor inneholder den ikke proteiner
- Vann: Denne ble også blå, og da inneholder den ikke proteiner
- Skinke: Denne ble lilla som da betyr at den inneholder proteiner
- Eggeplomme: Denne ble også lilla som betyr at den inneholder proteiner
- Eggehvite: Denne ble den som var mest lilla, og derfor inneholder den mest proteiner
- Melk: Denne ble lyselilla som betyr at den inneholder litt mindre proteiner enn eggehviten
Konklusjon- Det er ikke proteiner i olje og vann, men det er proteiner i skinke, eggplommen, eggehviten og i melk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar